Powered by Smartsupp Oboustranný magnetický separátor - ✅ Magneticke-separatory.cz
Chcete dostat zdarma nabídku na separátor od naší firmy?
Samozřejmě chci
Pro suché směsi
Pro mokré směsi
Ostatní typy magnetických separátorů
Ostatní odkazy
Oboustranný magnetický separátor

Oboustranný magnetický separátor

Magnetický separátor pro suché směsi s automatickým čištěním slouží k separaci velmi jemných kovových nečistot do velikosti 5 mm. Standardně vyrábíme tři základní rozměrové typy vstupního otvoru 250 x 250, 400 x 400 a 500 x 500 mm s kapacitou až 150 t/h. Vstupní otvory dokážeme přizpůsobit na míru dle požadavků zákazníka s použitím nejrůznějších přechodek. Velkou výhodou je také malá stavební výška. Systém magnetické separace je velmi efektivní díky sofistikovanému propadovému labyrintu magnetických tyčí ve dvou řadách (na přání můžeme vyrobit i více řad).

Podrobnější info

Tento magnetický odlučovač kovů je určen do provozů s kontinuálním čištěním, tzn., že při automatickém čistícím cyklu není zapotřebí přerušovat tok materiálu.

Systém čištění

Materiál propadává magnetickým separátorem středovou částí (viz animace níže). V průběhu automatického čištění se nerezové krycí trubice přesunou do boční výsypky (vlevo nebo vpravo), kde dojde k odmagnetování a nachytané feromagnetické kovy odpadnou. Magnetická jádra zůstávají pořád ve středové části (přesouvají se pouze nerezové krycí trubice), a proto je systém vhodný pro kontinuální provoz. Separace kovů díky tomuto probíhá i při výpadku elektrického proudu či stlačeného vzduchu (v tomto případě je ale zapotřebí po obnovení dodávky zkontrolovat množství nachytaných kovů na magnetických trubicích).

Časový interval čištění si zákazník jednoduše nastaví na přehledném barevném displeji s dotykovou obrazovkou v rozmezí 1 minuta-90 minut dle objemu kovových nečistot.

Při výrobě tohoto magnetického filtru jsou použity velmi kvalitní materiály a komponenty, např. pneumatické válce FESTO a PLC Siemens.Kompletní provedení magnetického separátoru je nerez 1.4301 /AISI 304/, a proto je vhodný zejména do potravinářského průmyslu.

Průmyslové obory použití

Magnetický separátor lze použít prakticky ve všech průmyslových odvětvích, kde je zapotřebí separovat velké množství drobných kovových nečistot ze suchého a dobře sypkého materiálu, zautomatizovat výrobní proces a ušetřit tím výrobní náklady.

 

Informace o bezpečnosti a kvalitě separátorů

Dbáme na vysokou kvalitu magnetických separátorů

Obory použití

  • Potravinářský průmysl – výroba práškových směsí, krystalických materiálů
  • Chemický průmysl – zpracování stavebních hmot, výroba absorpčních materiálů, keramiky a porcelánu
  • Plastikářský průmysl – kontrola a zpracování granulovaných směsí

Magnetický separátor je vhodný i pro jemně abrazivní materiál (v případě probroušení nerezové krycí trubice ji lze snadno vyměnit).

V případě hůře sypkých materiálů a zejména materiálů s tendencí klenbování (ucpávání), doporučujeme použít jiné typy separátorů (deskový magnetický separátor nebo rotační magnetický separátor), případně nás můžete kontaktovat a naši odborníci Vám doporučí vhodný typ magnetického separátoru.

Výroba všech našich magnetických separátorů probíhá na zakázku a je kladen velký důraz na detailní a kvalitní zpracování, aby finální separace byla velmi kvalitní.

Naše servisní oddělení může zajistit kompletní dodávku na klíč = zaměření, instalaci, zprovoznění a zaškolení personálu.

 

Zeptejte se nás – poradíme vám!

Zakázková výroba je naše přednost.