Powered by Smartsupp Magnetická separační nádoba MSN - ✅ Magneticke-separatory.cz
Chcete dostat zdarma nabídku na separátor od naší firmy?
Samozřejmě chci
Pro suché směsi
Pro mokré směsi
Ostatní typy magnetických separátorů
Ostatní odkazy
Magnetická separační nádoba MSN

Magnetická separační nádoba MSN

Magnetická separační nádoba nalezne své uplatnění v provozech, kde je potřeba separovat velké množství kovových nečistot z tekutin. Dle typu použitých magnetů (v nádobě mohou být použity jak slabší feritové magnety, tak i nejsilnější neodymové NdFeB magnety) je možné separovat nejen větší, ale i velmi jemné nečistoty. Magnetická separační nádoba je vždy osazena magnetickým válcem. Separovaná tekutina protéká pod tímto válcem, který zachytí kovové magnetické nečistoty. Nečistoty jsou pak z otáčejícího se magnetického válce stírány do připravené nádoby.

Podrobnější info

Separační nádoba může výrazně prodloužit životnost separovaného média (vody, oleje, emulze,…) a také zvýšit kvalitu následujících výrobních procesů (např. snížit náklady na broušení obráběcích nástrojů).

Magnetická separační nádoba bývá často doporučována jako sekundární separace k automatickým průtokovým separátorům.

 

Průmyslové obory použití MSN

Magnetická separační nádoba nalezne své uplatnění ve většině provozů, kde je potřeba separovat velké množství kovových magnetických nečistot z tekutých látek. Je často nasazována tam, kde není možné kvůli velkému množství separovaných nečistot využít automatický průtokový separátor. Stejně jako u tohoto typu separátoru se jedná o automatický magnetický separátor, čili není potřeba lidské obsluhy, což vede k úspoře personálních nákladů a vyšší kvalitě separace.

 Obory použití:

  • Strojírenský průmysl
  • Železárny, drátovny
  • Jako přídavné zařízení k bruskám

Oblasti použití v průmyslovém provozu:

  1. Separace na ochranu technologie v provozu

    V případě, že je separátor instalován za účelem ochrany výrobní technologie, tak je obvykle osazen feritovými magnety. Takto vybavený magnetický separátor umožňuje separovat spíše větší kovové nečistoty tak, aby bylo sníženo riziko poškození následné výrobní technologie. I pro toto využití je možné separátor osadit i velmi silnými neodymovými magnety. Vždy záleží na konkrétní situaci.

  2. Separace na čistotu produktu

    Vždy záleží na cíli magnetické separace. Je možné použít separátor s feritovými i velmi silnými neodymovými magnety. Separační nádobu je vhodné umístit nejen do konečné fáze výrobního procesu jako finální výstupní separaci, ale také do předchozích fází výroby tak, aby došlo k postupnému zachycení maximálního množství feromagnetických nečistot v různých stupních výroby.

Informace o bezpečnosti a kvalitě separátorů

Dbáme na vysokou kvalitu magnetických separátorů

Konstrukce a funkce magnetické separační nádoby MSN

Magnetická separační nádoba vždy obsahuje magnetický válec (osazený slabšími feritovými nebo velmi silnými neodymovými magnety). Na tomto válci jsou zachyceny kovové nečistoty, které jsou z rotujícího válce stírány do odpadní nádoby.

Dle typu konstrukce separační nádoby rozlišujeme na:

Zeptejte se nás – poradíme vám!

Zakázková výroba je naše přednost.